dinsdag 20 augustus 2013

Deel 2 en 3

Hier is mijn middendeel van de Love Entwined. 
Ik loop een beetje achter en heb deel 2 nog niet helemaal af.
Ik werk er vooral 's avonds aan.


Die zigzagrand kost me veel tijd. Er zitten er nu twee op.


En de derde is in de maak.


Ter afwisseling heb ik al wel één van de twee  hartjes "bloemen" van deel drie erop gemaakt.


Wat is dit een leuke quilt om aan te werken!! 
Het gaat met vallen en opstaan, maar ik leer er enorm veel van.


Lastig en tegelijk ook leuk, is het om steeds de kleuren van nieuwe onderdelen goed te kiezen. Ik pak er steeds weer even de ingekleurde plaatjes van Esther Aliu bij (dat is degene die dit patroon heeft uitgewerkt en beschikbaar stelt)
Dan kun je zien wat er nog komt en dan bepalen welke kleuren je kiest.
De onderstaande plaatjes zijn van Esther:



Er is vandaag ook weer een fijne vlop uit de USA met de post gekomen, met daarin een aanvulling op mijn jaren 30 stofjes. Zo heb ik in elk geval genoeg om de hele quilt te maken, want ik vind het een pracht project. Ik ga er nu dan ook van uit dat ik hem helemaal ga doen....maar of ik het tempo bij kan houden?? Ik zie wel. 
Morgen de eerste dag met mijn nieuwe klas, ik heb er zin in!

Fijne dag!




woensdag 14 augustus 2013

Mijn Love Entwined avontuur en een weggevertje.

Gelukkig zijn er veel bloggers bezig met de "love entwined marriage coverlet". Op die blogs staan namelijk heel veel tips waar ik blij mee ben. Zo fijn dat je van elkaar kunt leren!! 
Lieve medebloggers bedankt daarvoor!

Hoewel ik al veel vaker geappliceerd heb is dit project toch een beetje anders, vooral omdat de stukjes nu wel erg klein zijn.


Ik werk graag met needle turn maar voor al die kleine wiebertjes leek me een andere oplossing een goed idee.
Ik kocht en printte op vlies dat verstevigend en wateroplosbaar is. Met de" labello" laat ik aan degenen die niet  met de LE bezig zijn zien, hoe klein de stukjes zijn....


Toen het vlies geknipt was toog ik naar zolder om alles fijn op stof te gaan strijken. 
STRIJKEN??? 
Oh, grote sufferd die ik ben, ik heb over de woordjes "strijkbare variant" heen gelezen (zowel bij Carin als bij Jane).... Ik heb dus de niet strijkbare variant van het vlies gekocht en het zijn echt vele meters.....

Goede raad is duur, ik kan het niet meer ruilen want ik heb het al gebruikt.....Weggooien is zeker geen optie, daar is het te duur voor, dus ik ben gaan rijgen....80 stukjes...oeps, nog honderden te gaan voor deze quilt. 
Daar moet ik nog maar niet aan denken....Het gaat immers niet om de hoeveelheid werk maar om het hele proces en het plezier daaraan, kleurtjes kiezen, de quilt zien groeien....


Kijk dit had ik al klaar voor ik met het vlies begon te prutsen.....


Klein ja, maar verslavend, ik vind het heerlijk om steeds weer opnieuw in mijn 30er jaren replica - lapjesdoos te duiken om weer nieuwe lapjes uit te zoeken voor het scrappy effect.


Uiteindelijk was ik niet tevreden over het rijgen van het vlies. Ik lijm nu maar met de sewline stift, dat bevalt me veel beter voor die ieniemini stukjes....


Hieronder zie je tot hoever ik gisteren ben gekomen. 
Van de blauwtjes heb ik extra stof gekocht zodat die kleur regelmatig terug kan komen, in elk geval voor  in de drie zigzagranden die nog gaan komen.
Maar ook die eerste zigzagrand ging niet zonder slag of stoot, ik had eerst de hele rij met de lange kanten aan elkaar genaaid in plaats van de korte kanten. De rand was daarmee veel te kort, zelfs toen zag ik niet direct wat ik nu toch fout had gedaan......Tja, ik moest alles weer uithalen en opnieuw beginnen....zucht....


Morgen komt deel 3 van de LE uit.
En vanavond kan ik misschien nog wat verder komen met deel 2.

Vandaag was ik de hele dag alweer aan het werk op school om met mijn collega de klas in orde te maken, volgende week zit de vakantie er hier in het noorden op. Het was reuze gezellig om al een heel stel andere collega's weer te zien. Ik heb er zin in om weer met een nieuwe groep 4 aan het werk te gaan.

Weggevertje
Ik beloofde ook een weggevertje in de kop van dit berichtje. Ik ben nogal aan het opruimen geweest en kwam stofjes tegen waar ik zelf echt niets meer mee ga doen. Ze zijn grijs en beige met een maritiem thema. Is het wat voor jou laat dat in je berichtje dan even weten. Bij meerdere liefhebbers ga ik ze verloten. Reacties tot vrijdag 12.00 u.


Fijne dag verder!

donderdag 8 augustus 2013

De abdij van Abondance in de Haute Savoie en LE

Onder het meer van Genève ligt een gebied dat Haute Savoie heet. Het is net Frans en ligt op de grens met Zwitserland. Wij verbleven een week in het prachtige dal van het riviertje D'rance d'Abondance.
Het is een schitterend bergachtig gebied met "tweeduizenders" die boven lieflijke dalen uittorenen. Schitterende alpenweiden met een enorme bloemenrijkdom. Daar zal ik later ook nog een collage van maken.
Nu eerst de abdij van Abondance,  dat is een  klein dorpje in dat dal. Wat het voor mijn blog en denk ik ook voor jullie leuk maakt, is dat er in dat klooster een kleine tentoonstelling was over het, in vroeger tijden,  vervaardigen van kerkelijke mantels. Ik heb wat foto's gemaakt van de spullen die daarbij gebruikt werden.

Achter de huizen zie je het klooster.









De gang van het cloister of de omgang.


Beroemd zijn de muurschilderingen in die gang.






Als toetje dan nog een foto van mijn LE . Dank zij de regen gisteren heb ik de eerste rand rondom het kompas kunnen zetten. Vanwege mijn vakantie kon ik zondag dit deel pas downloaden, dus ik loop een beetje achter. 

Fijne dag verder!



zondag 4 augustus 2013

Dank jullie wel!!

Dank jullie wel voor al jullie leuke en lieve reacties op mijn blog vanaf het stukje van 13 juli. Ik lees dat nu allemaal vandaag pas.
Ik was 3 weken op vakantie en had wat stukjes voor jullie klaargezet van te voren. (Zo merkt ook het dievengilde niet meteen dat ik er een poosje niet ben en jullie blijven op de hoogte van mijn maaksels..)

Voor wie het weten wilden: de Temecula quilt is ongeveer 1 meter in het vierkant geworden (net als de lentetuinquilt)

We zijn heerlijk weggeweest naar Duitsland en Frankrijk en genoten net als jullie hier, van heerlijk zomerweer. 
We hebben leuke plaatsen gezien en hebben gewandeld en geluierd.


Ons motto voor deze afgelopen drie weken!


Een oude abdij.


Heerlijk in de kano




Wandelen.


Genieten van mooie alpenbloemen.


Uitzicht vanaf de Puy de Dôme!

Ik heb nog wel een beetje gequilt.
In de tuin bij het huisje in Duitsland, op het balkon in de Franse bergen en voor het huisje in de Auvergne heb ik zitten appliceren aan dit blok dat ik van te voren allemaal al had geknipt:

Misschien dat iemand het herkent, het is een blok uit het boek van Di Ford. Blok 7 van de antieke wedding  sampler. Alweer een nieuw project, ik zie wel hoeveel blokken ik daar van wil gaan maken.

Natuurlijk waren ook mijn reismandjes weer mee. Nu eens een gekleurde achtergrond en een wit mandje om er ergens tussen te zetten. Slechts drie gemaakt.


 Heerlijk uitgerust voel ik me nu en wie weet kom ik deze week weer aan quilten toe. Ik ga gauw kijken naar het tweede deel van Love Entwined, hoe zal dat er uit zien?

Maar ik ga nu eerst even een kop thee naken en gezellig op blogvisite bij jullie!
groetjes, Conny