woensdag 8 maart 2017

Groningen onder de aandacht.

         Met bijgaand stuk wil ik de ellende in het aardbevingsgebied in het mooie Groningen onder de aandacht brengen:

 In het  Groningse dorp Rottum kregen de mensen met aardbevingschade een symbolische warme deken uitgereikt. Het kleinste huisje in het dorp werd ingepakt.
        Handwerkers uit het hele land hebben meegebreid.
Een warm protest dat ik een warm hart toedraag.
               Misschien voel je er voor om een petitie voor de Groningers te tekenen?DE PETITIE
Aardbevingen, veroorzaakt door gaswinning, hebben het leefklimaat in de provincie Groningen voor een groot deel verwoest. Schadeafhandeling stuit op spanning tussen rechtvaardig en rechtmatig. Woningen en gebouwen zijn onveilig. Gedupeerden voelen zich vaak ‘gevangen in een onveilige gevangenis’. - Freek de Jonge
Wij,
Nederlanders, en overige gebruikers van Gronings gas, solidair met de gedupeerde Groningers. [Ien t Grunnens](https://petities.nl/petitions/laat-groningen-niet-zakken?locale=nl_gr)
constateren
- Dat de aardgaswinning in Groningen tot een catastrofe leidt - Dat verwevenheid van belangen van overheid en bedrijfsleven en leveringsafspraken spotten met de veiligheid van de inwoners - Dat zowel vaststelling als afhandeling van de aardbevingsschade door de NAM van de gedupeerde een machteloos, tot eindeloos afwachten gedwongen, slachtoffer maakt - Dat de consequenties van toekomstige bevingen door overheid en bestuurders onderschat worden
verzoeken
- Afbouwplan versneld stoppen gaswinning - 'Generaal pardon' voor alle in behandeling zijn de schades - Daarna omkering bewijslast in een onafhankelijk schadeproces
 - Uitkoopregeling voor iedereen die het gebied wil verlaten
 - Scheiding gas en staat - 
Herstel gemeenschappelijk overleg - Gasbaten investeren - Deltaplan dat Groningen koploper maakt in transitie van economie en energievoorziening - Internationaal kenniscentrum voor milieu in Groningen vestigen. [Ien t Grunnens](https://petities.nl/petitions/laat-groningen-niet-zakken?locale=nl_gr) | [In English](https://petities.nl/petitions/laat-groningen-niet-zakken/?locale=en)

6 opmerkingen:

Yvonne zei

Ik heb getekend hoor! Ik vind het vreselijk zoals de Groningers in de steek worden gelaten. Als dit hier in het westen zou gebeuren denk ik dat er heel anders mee zou worden omgegaan......wens alle getroffenen heel veel sterkte!

Floor zei

Wat een beeldig huisje is dit! Zo lekker warm onder die wollen deken.
Heb ook getekend hoor.
Groetjes,
Floor

Jane in Cumbria zei

Wat een idee. En het lijkt me wel vreselijk als er gewoon niemand van hogerop luistert!

BezigeBijMirjam zei

Ludieke actie met al die breisels! Ik. Zal ook tekenen, want het zal je zelf maar overkomen!

Truus zei

Als geboren Grunningse kan ik niet achterblijven natuurlijk.
Hier in zuidwest Drenthe zijn ze ook begonnen met gasboringen. Zit al met angst en beven op de komende gebeurtenissen te wachten. We hebben hier al eens een beving gehad jaren terug.
Zelfs nu met de verkiezingen wordt er nauwelijks aandacht aan besteed.
Mooi idee van de warme lappendeken--foto opsturen naar de grote dagbladen voor aandacht net als naar de omroepen.
groetjes,Truus uit Drenthe

conny's quilts zei

Truus die foto stond vanmorgen in de Volkskrant.