Vegetarische wortel- bonen melange.
Voor mij was dit jaren geleden een van de eerste vegetarische recepten die ik leerde kennen
Tussen alle bekende kost door was dat een lekkere afwisseling.
Ik leerde daarmee ook het gebruik van Santen kennen. Een blokje cocoscreme.
Je kunt hiervoor in de plaats ook een kleine verpakking kokosmelk gebruiken.
De Santen kun je met een scherp mes afsnijden en wat verbrokkelen. Het smelt bij verhitting en geeft een subtiele kokos smaak. Dat wordt veel gebruikt in curry's en in dit gerecht in combinatie met kerriepoeder.
Hier komt dan het recept voor 2 personen.
Mijn recepten zijn doorgaans handgeschreven. Ik verzamel ze in dit zelfgemaakte kookboekje. ( maar een idee van Anne&Carlos)
Eet smakelijk.
Eens gauw kijken bij Elizabeth ( van het bussybessie blog) en de anderen voor nog meer kook ideeën.
Groetjes Conny
Een gouwe ouwe dus voor jou... wat leuk!
BeantwoordenVerwijderenSanten gebruik ik eigenlijk nooit, weleens kokosmelk.
En wat een prachtig creatief boek heb je voor je recepten!
Dat komt mooi uit, ik heb nog een halve spitskool liggen en een half blikje kokosmelk, moet genoeg zijn voor twee personen.
BeantwoordenVerwijderenEen heerlijk recept lijkt me. Ik ben gek op bruine bonensoep, Al ben ik niet zo gek op kokosmelk. Deze ga ik zeker eens maken!
BeantwoordenVerwijderenWeer eens heel iets anders, ga ik zeker onthouden.
BeantwoordenVerwijderenLeuk boekje en met RvdM komt het mooi van pas :)
Groetjes Anita
Wat heerlijk! En ook glutenvrij en vegan. :)
BeantwoordenVerwijderenLeuk, weer een recept met spitskool.
BeantwoordenVerwijderenLekker hoor !
dit lijkt me erg lekker, Wij eten regelmatig vegetarisch en zijn toevallig gek op spitskool. Mooi boekje!!
BeantwoordenVerwijderenHet lijkt mij ook wel lekker.
BeantwoordenVerwijderenBonen heb ik altijd in huis en. Worden vaak aan iets toegevoegd hier in huis. Gaat ook op uit-probeer-lijst. Groet, Dientje
BeantwoordenVerwijderenSanten ken ik niet, dus dit wordt eens uitproberen voor ons. Vegetarisch eten vinden we heerlijk, dus dit zal zeker gemaakt worden.
BeantwoordenVerwijderenSanten ken in ook niet weer totaal anders dan gewoon br bonen
BeantwoordenVerwijderenLeuk weer een vegetarisch receptje, en naar behoefde kan men er
BeantwoordenVerwijderenaltijd vlees aan toevoegen. We krijgen op deze manier allemaal
dikke receptenboekjes, hee mooi.
Ziet er goed uit Conny!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het recept! En wat een mooi persoonlijk receptenboekje!
BeantwoordenVerwijderenIk heb nog nooit santen gebruikt, wel kokosmelk. Mijn man is niet zo van het vegetarische eten, daar moet ik hem echt wel een beetje op voorbereiden. En dan zit hij toch te smikkelen hoor. Misschien moest ik dit maar eens in de week zetten bij hem, mij lijkt het wel wat! Kan ik gelijk santen uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenIk heb trouwens dat plaatje van die kok ook ooit gebruikt bij een receptenswap op een oud forum :)
PS: Het bewijs, hihi, en ik zag dat ik toevallig indertijd ook een vegetarisch recept heb uitgewisseld: Tagliatelle met brie.
BeantwoordenVerwijderenhttps://kitscraps.blogspot.com/2011/07/swapkaartje.html
Wat grappig! Idd dezelfde kok, wat een toeval.
VerwijderenLijkt me een lekker vegetarisch recept, die ga ik zeker een keer uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenOm eerlijk te zijn heb ik bid nooit van die cocos Santen gehoord.
BeantwoordenVerwijderenWij eten hier best vaak iets waar ik cocos in verwerk, dus ik ga je recept opslaan, dank je wel, het klinkt heel lekker.
Wat een prachtig boekje voor de recepten! Het lijkt me lekker, ik wil het wel eens proberen, bedankt!
BeantwoordenVerwijderen