Recept van de maand.
Zomerse risotto
Als het met het weer niet wil zomeren maken we maar een zomers recept.
Wederom een vegetarisch recept voor 2 personen.
Ingrediënten:
2 knoflookteentjes
1 ui
1 prei
1 paprika (en/of 1 courgette)
1 venkelknol (deze waren heel klein , dus kocht ik er 2)
2 wortels (die had ik even niet in huis)
1 bouillon blokje en ongeveer een halve liter water
risotto ( 75 gr.+ 225ml bouillion pp)
tijm
oregano
(alternatief: Italiaanse kruiden)
creme fraiche (klein bekertje)
Regannio kaas (raspen of als poeder) (Parmezaanse)
2 eieren.
Neem een ruime pan.
Kook water en los het bouillon blokje er in op en zet even weg.
Fruit knoflook en ui in olie
Voeg na een paar minuten de risotto toe en fruit die mee tot de rijst wat glazig oogt.
Regelmatig omroeren.
Voeg een flinke scheut bouillon toe en breng aan de kook, laat zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
Snijdt de overige groenten fijn en voeg toe. en doe nu ook tijm en oregano erbij. Breng aan de kook. Als het geheel wat droog wordt weer al roerend een scheut bouillon erbij. Weer laten sudderen.
Kook ondertussen 2 eieren ( 6 a 7 minuten)
Voeg steeds wat bouillon toe en sudder tot de rijst droog en gaar is .
Voeg de creme fraiche en kaas toe en roer het goed door.
Serveer het gerecht met een gekookt ei.
Eet smakelijk.
groetjes, Conny
10 opmerkingen:
Mmm lekker én vegetarisch! Misschien moet ik het weer eens proberen, mijn risotto mislukte regelmatig (niet allemaal gaar genoeg en daar houdt DH niet van😉), maar ik krijg er weer reuze zin in!
Oh dat ziet er weer heerlijk uit!
Dat zal vast goed smaken!
Wij zijn dol op Risotto.., dus elke variant is welkom!
Ik zie het als een bonus-recept van de Maand...
Dankjewel!
Jammer genoeg houd ik niet van risotto, maar dit klinkt wel prima!
Ik ben gek op risotto. Dus bedankt voor het recept.
Lekker. Ik ga deze toevoegen aan mijn bestanden.
Groet, Dientje
Lijkt me een heerlijk gerecht, inderdaad echt zomers. Lekker glas
wijn erbij en genieten aar.
Wat verrassend dat je lekker een recept plaatst. Lijkt me heerlijk. Goede tip!
Dat ziet er erg lekker uit! Wij houden wel van risotto en eten er meestal een stukje zalm bij, maar met een eitje lijkt me dit ook prima!
Een reactie posten