maandag 20 juli 2020

Nog wat mondkapjes gemaakt.

                                          
Een poos terug maakte ik al mondkapjes voor mijn kinderen om in het openbaar vervoer te kunnen gebruiken. Aangezien ik ook die mogelijkheid wil hebben, maakte ik er ook een paar voor mijn man en mij. Ik heb het patroon iets aangepast, zodat het elastiek achter het hoofd langs gaat in plaats dat het aan de oren trekt. Dit lijkt me iets comfortabeler. (want wel wat benauwd met zo'n ding voor neus en mond) 

                                   

Ik koos toch weer voor het Libelle patroon . Voor het cadeau voor mijn collega's (zie een paar berichten terug) maakte ik rechthoekige mondkapjes, maar die leken me wat royaal, bovendien was mijn voorraad geschikt band op en had ik nog wel elastiek. Dus : "als het niet kan zoals het moet , moet het maar zoals het kan", nietwaar?

                                     

Als je die tafel zo ziet  is het wel duidelijk dat we allebei van blauw houden. Een paar kapjes met een motiefje voor mij, daar hoef ik voor mijn man niet mee aan te komen. Hij heeft het liefst effen.

Een snuitje.....
 
                                     

                                             

Zo, wij kunnen het OV weer in!


Fijne dag gewenst.








5 opmerkingen:

miekequilt zei

Goed voorbereid het ov in. Daar kunnen sommige mensen nog een voorbeeld aan nemen. En ik zou ook voor de blauwe met een werkje gaan

Annelies zei

Wij hebben nu nog de wegwerp-mondkapjes, maar je gooit wel heel wat weg. Ik denk dat ik binnenkort ook maar aan de slag ga.

Floor zei

Mooi geworden hoor, heel wat leuker dan die gekochte.
Maar elke keer wassen is ook niet zo fijn, maar je gaat vast niet dagelijks meer met het openbaar vervoer.
We hopen maar dat het binnenkort weer zonder kan, want het is benauwd.
Had in het ziekenhuis een echte medische op, daarmee krijg je het zeker heel benauwd, knap dat die mensen er mee kunnen werken.

Renske zei

Eigen gemaakte mondkapjes zijn mooier dan de gekochte. Je heb een vrolijke kleur en stof gebruikt.
Als het zo doorgaat, dan moeten we ze straks ook in de winkels gebruiken.

Dientje zei

De mondkapjes zien er goed uit. En gezelliger dan die witte of blauwe vouwdingen. Het is te hopen dat we ze niet lang hoeven te gebruiken, maar ik ben er bang voor. Want de berichten zijn niet zo rooskleurig in sommige plaatsen. Groet, Dientje