zondag 1 april 2012

Patronenpagina gemaakt en patroon te koop, minimandjes, drie maanden in eigen kast gewinkeld en civilwar mini quiltje.

Nou nou, wat een lange titel heeft dit blogje gekregen maar er is dan ook weer van alles te vertellen. Pak er dus maar een kopje koffie of thee bij...
Ik kom eerst even terug op de regiodag in Ureterp waar vier bee-leden en ik onze versie lieten zien van mijn lentequilt patroon. Ik heb nu aan de rechterzijde op mijn blog een extra pagina aangemaakt waar je dit patroon kunt bestellen.
Klaske van Kittyquilt heeft mij geleerd hoe ik een PDF kan maken en nu kun je het patroon bestellen en kan ik je het als PDF sturen. Klaske heel erg bedankt!


Drie maanden alweer winkel ik in eigen kast en nog niet eenmaal heb ik stof gekocht. Het gaat goed! Even was er de verleiding omdat ik dacht witte stof te kort te komen voor mijn mini mandjes, maar er was nog een spierwit laken in de kast die ik er ook prima voor gebruiken kan. Zo word je vanzelf vindingrijk!
Ik ben hier vorig jaar aan begonnen. De mandjes maak ik van heel vrolijke stofjes op een witte achtergrond. Deze op de foto heb ik gemaakt met de Aunt Grace stofjes, die ik laatst met Baukje heb geruild. Hieronder zie je hoe ik het hengsel van het mandje appliceer met een machinale festonsteek.
Laatst op de regiodag in Ureterp heb ik wel iets gekocht in het winkeltje dat er was, maar geen stof: een nieuw mesje voor mijn rolmes, naalden, lijmvullingen en wat dingen voor mijn vriendin Merel. Hebben jullie al eens op het blog van Merel gekeken? Zij blogt nog niet zo lang, ze quilt en schildert en maakt erg leuke dingen! Klik HIER maar eens.
Dank zij het leuke lapjesruilblog van Renée (KLIK) heb ik een lapje geruild met Gini en klosjes voor stof met Marja. Heel leuk om zo aan nieuwe lapjes te komen, neem er maar eens een kijkje, je hoeft er geen lid van te zijn om te kunnen ruilen.

Mijn miniquiltje vordert al gestaag, het patroon komt uit een ander boek dan ik eerst noemde: het is uit de Civil War Sewing Circle van Kathleen Tracy. Het was nog een heel gedoe om een passend stofje voor de middenblokjes te vinden. Het eerste dat ik al deels had vastgenaaid maakte het geheel te somber naar mijn zin...grrrr uithalen (daar heb ik zo'n hekel aan) toen wilde ik machine quilten...ging ook helemaal mis...grrrr weeeeer uithalen...maar nu ben ik wel tevreden, toch maar met de hand quilten, het is maar een kleine quilt....
Verder ben ik deze week heel hard aan het werk geweest in de voortuin, een groot deel van de planten (en vooral onkruid en gras) er helemaal uit en omgespit....steeds weer een stukje anders lukt het me niet met mijn versleten knieën.....en nu al wat ingeplant....ik wil er nog wat meer bedembedekkers in hebben....En nu vandaag kalm aan want ik heb me toch een spierpijn!!!!
Fijne zondag!

12 opmerkingen:

Ineke zei

Wat leuk dat iedereen aan je patroon kan komen, ik moet nog even passen, want heb nog genoeg WIM-metjes :-(
Oh, in de tuin werken, daar krijg je idd erg veel spierpijn van, doe maar even rustig aan.
Fijne zondag, groetjes,
Ineke

Berna zei

Altijd heerlijk om in de tuin te werken maar daarna......oef. Sterkte. Mooie mandjes heb je gemaakt.

Klaske zei

Graag gedaan!
Succes met je tuin, doe je het wel rustig aan?

Ada zei

Leuk om te zien wat er van winkelen in eigen kast nog allemaal gemaakt kan worden.!
Erg mooi !!!

Heleni zei

Ooh die mandjes vind ik zó leuk. Heel knap hoor dat je nog steeds geen stofjes hebt gekocht.

groet Heleni

AnitaS zei

Mooi patroon. Iets om in gedachten te houden, het is erg mooi.

Lida zei

Ben blij dat DP onze tuin doet, zo'n zware klus! Je blokjes zien er schattig uit en he quiltje wordt echt gaaf, groetjes
lida

Hennie zei

Ja het tuinwerk komt er weer aan.
Mooie mandjes heb je gemaakt ! ! !

Groetjes Hennie.

@nke zei

Oef, winkelen in eigen kast, voor mij is het niet haalbaar. Niet vanwege de inhoud van de kast maar omdat ik zo snel 'val' voor mooie stofjes. Zo hou ik de economie een beetje in beweging. Een mens moet toch een goed excuus hebben. Nog even, dan kun je lekker van je voortuin genieten.

Quilt- en tuiniergroetjes.

miekequilt zei

Wat een activiteiten bij jou. Jammer dat het nu niet zulk mooi weer is, maar dat is weer goed voor het quiltwerk!

Nelleke zei

Hallo Conny wat prachtig om te zien dat jullie met de quilt die je ontworpen hebt op het podium staat complimenten je kunt trots zijn en natuurlijk ook op de andere dames die hem gemaakt hebben.Ook de mandjes zien er mooi uit.wat de spierpijn betreft van het werken in de tuin kan ik jou wel een handje geven.Groetjes en een fijne week Nelleke

marion zei

wat ben je goed bezig, ik merk dta ik na een jaartje toch anders is. maar ik ben nog heel enthousiast. Ik vind het een keileuk plan van het laken. Nu heb ik die niet op voorraad maar het is wel iets om aan te denken.