zaterdag 27 april 2013

Koningsspelen (2), give away gewonnen en nog wat blauwtjes toe.

Koningsspelen

Gisteren was het dan zover, de feestdag op onze basisschool met de koningsspelen. Het ontbijt op school kwam uit deze doos. Donderdagmiddag hebben we de tafels al mooi gedekt voor een koninklijk ontbijt op vrijdagmorgen.


Donderdag kregen de kinderen al hun speciale t-shirt om in te gaan sporten.


Na het ontbijt keken we met twee groepen gezellig samen naar het uitgebreide jeugdjournaal. Daar zagen we hoe Willem Alexander en Maxima de koningsspelen officieel openden.


Wij zouden pas 's middags gaan sporten. Ondanks het matige weer, het was koud, guur en het miezerde wat, waren de spelen en spelletjes een groot succes. Aan het eind was iedereen moe en vies en met een mooie beker tot besluit konden de kinderen aan hun meivakantie gaan beginnen.Wij waren als leerkrachten nog wel even zoet om alle vieze materialen schoon te maken, maar als iedereen meehelpt en met wat lol was dat zo gepiept.....en nu heerlijk twee weken vrij. Ik geloof dat ik niet eerder twéé weken meivakantie had! Ik heb geen grote vakantieplannen. Gewoon lekker rommelen rond huis,  een dagje hier of daar er op uit  en morgen een leuk uitstapje met vriendinnen en verder zien we het wel


Give away gewonnen

Yvonne van Stitch and travel maakte onlangs een prachtige reis in Amerika. Ze liet ons bloglezers meegenieten van haar avonturen. Ze schreef leuke reisverslagen met prachtige foto's erbij. Ik liet graag een berichtje achter bij haar omdat ik er van genoot. Nu heeft ze van al die reacties lootjes gemaakt en mijn naam getrokken. Moet je eens kijken wat ik gister in de brievenbus vond!


Een lief kaartje, een leuke shopper, twee patronen en een grappig blikje met daarin een meetlint!
Wat een verwennerij. Yvonne nogmaals heel hartelijk bedankt!

Tenslotte nog wat blauwe oogst van deze week:


Drie harten voor de randblokken. Links boven een blok dat al vrijwel af was en vergeten, ik heb het deze week afgemaakt. Ik heb eerlijk gezegd geen idee meer waar ik dit blok gevonden heb. Rechtsboven een Dresdenplate met de (naaimachine) techniek die ik vorig jaar leerde op de regiodag van het Quiltersgilde in Ureterp en ten slotte " Posies Urn" uit het boek "blocks from the past"


Fijne dag gewenst!

15 opmerkingen:

Yvonne zei

Wat een heerlijke dag moet dat geweest zijn met alle kinderen en de Koningsspelen. Leuke beker als herinnering aan dit bijzondere jaar.

Tilly zei

Dat is een leuke dag geweest,jammer dat het weer niet echt meewerkte.
Mooie blokken heb je gemaakt. groetjes en een fijne vakantie toegewenst. Tilly

wietskesquilts.blogspot.nl zei

Nou jij boft met zo'n mooie prijs.
gefeliciteerd ermee.
Heerlijk genieten zul je de komende 2 weken he?
veel plezier, lekker doen waar je zin in hebt.
groetjes
Wietske

Conny's-blog zei

Weer een gezellige dag heb je gehad op je school met je leerlingen.
En je blauwe blokjes gaan maar door zeg en zijn weer erg mooi geworden..............liefs.Conny

AnitaS zei

Fijn dat de dag zo geslaagd was. Mooie blokken er weer bij.

Lida zei

Hier kwam het met bakken naar beneden en heel wat spelletjes zijn daardoor in het water gevallen en sommige naar binnen verplaatst, jammer en nu schijnt hier de zon! Prachtige blokken er weer bij en nu lekker genieten van je vakantie, groetjes
Lida

tiny zei

Jammer van het weer, maar over het algemeen hebben kinderen daar niet zo'n last van. Ze hebben zich vermaakt en daar gaat het om. Mooie blokken heb je gemaakt, een hele fijne vakantie, met iets mooier meer als vrijdag.

Floor zei

Wat leuk dat ontbijt met de hele school (en heel Nederland).
Gelukkig was het sporten ondanks het slechte weer toch nog geslaagd.
Je hebt nu heerlijk 2 weken vrij, en kan lekker genieten van leuke dingen en misschien nog wat leuke blauwe blokjes maken?
Vooral die met de applicatie vind ik erg leuk geworden.
Groetjes,
Floor

Wilma Kuin zei

Mijn kleinkinderen vonden het een reuze geslaagde ochtend!!

Mooie blokken weer,..

Daniëlle zei

altijd een hele voorbereiding denk ik zo'n dag, maar kinderen met rode koontjes zijn het waard! Lieve blauwtjes heb je erbij! Geweldige give-away, veel plezier ermee!! Liefs, Daniëlle

baukje zei

Geniet lekker van je vakantie!!

Klaske zei

Mooie blokken Conny! Dat linkerblok, is dat niet het blok van Inge voor de bloggersquilt?
Fijne avond!

conny's quilts zei

Dank je Klaske, ik denk dat het inderdaad een bloggersquilt blok is!

miekequilt zei

Fijne vakantie!

Merel zei

Hoi Conny,
Wat een leuke dag met de koningsspelen. Ik heb vadnaag genoten dan de troonswisseling. Wat een prachtig feest. En wat een mooie toespraak van WA. Mooie blauwe blokken heb je gemaakt. Zijn die driehoeken dan niet te klein als je er nog sashings aandoet? Ik vind het wel leuk met die hartjes.Fijne vakantie