maandag 24 februari 2014

Oproep + Blokken = Project Soy Amada

Op het blog van Alison: Little Island Quilting (klik) las ik een oproep over het project dat zij heeft opgezet om quilts voor straatkinderen in Mexico te maken. 
Ik volg Alisons' blog al geruime tijd en geniet van haar prachtige moderne quilts. Kijk maar eens gauw op haar blog.


Jaren geleden alweer ontwierpen wij met onze toenmalige bee "de lappenmand" om beurten een blok, dat we dan allemaal maakten. Ik wilde toen wel eens wat met mijn roze verzameling lapjes doen.
Helaas hield onze bee op te bestaan en  de blokken belandden in een doos in de kast. Ik had er al 8 klaar en had geen idee wat ik er verder mee zou kunnen doen.De blokken voor Alison moeten iets kleiner zijn dan de maat van mijn blokken en ik zag er meteen een mooi projectje in voor mijzelf op deze eerste vakantiedag.
In mijn kast winkelde ik even voor wat lapjes voor de achterkant. Van de blauw-witte quilt was een strook batting over in de goede maat en dus kon ik meteen aan de slag.


Via de mail heb ik het adres van Alison gevraagd. Daarna ging ik alles op maat snijden en meanderen op de naaimachine.
Ik moet mijn schouders nog steeds wat ontzien wat betreft haken en appliqueren, maar dit lukte prima (behalve dan dat de nieuwe naalden heel slecht waren, ze sneden steeds de draad af)


Daarna definitief op maat snijden.


En zo waren de acht "verweesde" blokken ineens klaar om een nieuw avontuur aan te gaan.


Niks niet langer werkloos in de kast liggen, maar op reis.


Eerst naar Guernsey, waar Alison ze aan elkaar zal zetten. Daarna gaat de reis  naar Mexico, waar ze hoop ik een klein zonnestraaltje mogen zijn voor een straatkind.


De achterkant en nog een mooie wens op een stuk band.


Deze stapel is inmiddels ingepakt en gaat morgen op de post.


Wil je meehelpen, klik dan op de eerste link bovenaan mijn blog.

Heel fijne week gewenst, groetjes, Conny


4 opmerkingen:

baukje zei

Ik quilt nog maar kort dus blokken in een doos heb ik nog niet maar wel een aantal vierkantjes teveel gesneden ooit.... Ik ga wat maken hoor. Geniet van je vakantie. En op het blog van callmeruby staat een post over arm/handpijn bij crafters met oefeningen erbij. Ik heb haar toestemmibg op het op mijn blog te zetten. Ik heb een beginnend carpaal tunnel syndroom. Brrrrrrrrrrrrr

Johanna Zweden zei

Wat een mooi project en wat een schitterende blokken, sla het meteen even op
Groetjes Joke

Rennie zei

Mooi initiatief maar ik ben al met een project bezig. Veel succes.

Little Island Quilting zei

Bedankt. En voor alle nederlanders is er de mogelijkheid een heel quilt naar een address in nederland te zenden...excuses voor mijn select nederlands!!