dinsdag 4 maart 2014

Heerlijk weggeweest.

De vakantie zit er al weer op. Morgen zou ik weer aan het werk, ware het niet dat mijn collega ziek werd vanmorgen en ik onverwacht vanmiddag al voor de klas stond. Dat was wel even omschakelen, ik heb de vakantie nog in mijn hoofd en had me net voorgenomen met de hond van het mooie weer te gaan genieten.

Ik heb een heleboel foto's voor jullie, dus pak er maar een kop thee bij....

 Mijn man werkt ook in het onderwijs en dan heb je de luxe dat je samen er op uit kan in de voorjaarsvakantie. De voorouders van mijn man komen uit de Achterhoek en daar wilden we weer eens heen. Een beetje op zoek naar plekken waar zij gewoond en gewerkt hebben. We vonden een heerlijk onderkomen in Almen, ten oosten van Zutphen.


Meteen de eerste ochtend na aankomst gingen we het door ons zo geliefde Zutphen in. Altijd weer erg leuk om door deze sfeervolle stad te dwalen.


We troffen het extra levendig aan want er was markt, met prachtige kleurrijke kramen. Ik kan er naar blijven kijken. De mooie uitstalling van spullen, de mensen, de kleuren, de sfeer. Heerlijk!En ben je ook eens in Zutphen, vergeet dan niet om in de chocoladewinkel langs te gaan voor een kopje koffie met....chocolade natuurlijk! De eigenaar gaf ons de tip om ook de openbare bibliotheek te bezoeken.


Maar op weg daar naartoe kun je zo'n snuffelwinkeltje echt niet overslaan.


En dan kom je dus bij de bibliotheek van Zutphen, die prachtig gevestigd is in een kerk. Vergeet niet naar het mooi beschilderde plafond te kijken!


Na eindeloos rondvragen, zelfs de postbode wist het niet....vond ik eindelijk de, jullie vast ook wel bekende, quiltwinkel. Gelukkig kon een dame in een boekhandel een kaartje voor mij printen, ik had het al opgegeven het winkeltje te vinden. Maar met dat kaartje is het toch nog gelukt.


Veel tijd om lang rond te snuffelen had ik daardoor niet meer, maar kijk eens, toch een buit kunnen scoren.
Ik heb er nu al in geknipt (dat laat ik een andere keer zien)..."aandenken aan Zutphen", de kleur van water (IJssel)  én chocola. Het roze om de kleurrijke markt te symboliseren.


Na een regenmiddag togen we er de volgende dag weer op uit. "Kijk nou, daar staat Sil (onze dwergschnautzer) op een windvaan", riep ik terwijl mijn man reed. We keerden om zodat ik er een foto van kon maken.


Hij lijkt er echt sprekend op....


Dit is voor mij ook echt Achterhoek, mooie bomen-lanen en kastelen (vooral vlak bij Vorden)


Mooi hé, de kateeltuin-tuinman rust even uit.
Allemaal krokussen en sneeuwklokjes!De laatste dag was voor o.a het boekenstadje Bredevoort. Helaas zijn er veel minder boekenwinkeltjes dan voorheen. Iedereen koopt via internet. Maar kijk toch eens, een boekenschuurtje, in je eentje kun je er je K...al haast niet keren...maar schattig is het wel.
We hebben in een paar winkels nog heerlijk rondgesnuffeld. geen mooier moment voor echte boekenliefhebbers als wij zijn.


Via Groenlo reden we terug, ze waren daar helemaal klaar voor het carnaval. Wij reden gauw door, om in Borculo, een dorpje verderop, carnaval-vrije pizza te eten. Als Noorderlingen hebben we echt niets met carnaval, maar al die ballonnen zagen er wel erg vrolijk uit.


Eenmaal weer terug in het Noorden, moesten we eerst (de echte) Sil ophalen bij mijn moeder. Zij vindt het altijd fijn om een paar dagen op hem te passen.

Een poosje terug had ze mij een borduurwerkje laten zien.
Ik had nu mijn fototoestel mee, dus kijk maar even mee.

Het is een echt schoollapje uit 1947. Net na de oorlog is het gemaakt, veel spullen waren nog op de bon of niet te krijgen. Dus dit lapje is op jute geborduurd. Moet je zien hoe mooi de kleuren nog zijn!
En randjesliefhebbers zullen de randjes ook wel herkennen!
Mijn moeder borduurde dit toen zij 11 jaar was. Knap werk!

Nou dat was in vogelvlucht een heerlijke vakantie in een heerlijk gebied. 

Fijne week gewenst allemaal!

17 opmerkingen:

Annelies zei

Wat heerlijk om er even uit te zijn !
Een mooi en dierbaar lapje uit 1947 !

Lida zei

Wat leuk en wat hebben jullie veel gezien en gedaan in een paar dagen! Gave buit en snuffelen in een boekwinkel blijft heerlijk! Heb genoten van je foto's, groetjes
Lida

Heleni zei

Leuke foto's Conny. Ja de Achterhoek is mooi hè. Ik weet 't want ik woon er zelf. En Zutphen is een heerlijke stad om te struinen.
Leuke stofjes heb je gevonden bij Petra Prins.

Liesbeth Wessels zei

Heerlijk om je verhaal te lezen. Zutphen is inderdaad prachtig en Bredevoort ook, we gaan altijd naar de boekenmarkt in augustus. Vroeger waren er inderdaad veel meer winkels, maar snuffelen in boeken is altijd leuk. Van Bredevoort naar Borculo nog langs Vragender gekomen ? groeten van liesbeth

Sylvia zei

Ja het is daar mooi, mijn ouders hebben een paar jaar in Borculo gewoond, wij kwamen er vaak.
Twee weken geleden er nog geweest bij hun graf in Geesteren, op een hele mooie begraafplaats!!Toen ook een tochtje in de omgeving gemaakt.
Mooie foto`s en lapjes, groetjes Sylvia.

Rennie zei

Heerlijke vakantie achter de rug met zoveel genotelementen. Hier kan je op terugkijken. Sterkte maar weer. Nog een week of acht?

baukje zei

Prachtige foto's en fijn dat je ons laat meegenieten. Ik ben nog nooit in Zutphen geweest maar het ziet er erg mooi uit.

baukje zei

Prachtige foto's en fijn dat je ons laat meegenieten. Ik ben nog nooit in Zutphen geweest maar het ziet er erg mooi uit.

Martine zei

Heerlijke plek, wij waren er van de zomer.
Leuk om er weer foto's van te zien.

Anoniem zei

Leuk om deze foto's te zien-ben er een paar keer geweest.
Jullie hebben heerlijke dagen gehad in een prachtige omgeving.
Wat leuk het merklapje van je Moeder!
zonnige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Floor zei

Ben net op vakantie geweest, met een kop thee in de hand.....
Heerlijk jouw blogje, heb bijna het gevoel of ik zelf even weg was.
Mooi hoor de Achterhoek, vooral met dit weer is het genieten.
Dat je toch Petra Prins niet kon vinden in Zutphen....
Het zit ook in een klein straatje, maar als je de straat aan iemand vraagt die er woont, zou het toch goed moeten komen.
Het woord quiltwinkel zei de postbode natuurlijk niets haha!
Maar Borculo een dorpje noemen.... oeps! Laten ze het maar niet horen.
Een vriendin van mij woont er en het is echt een stad(je) hoor.
Wat is dat geborduurde oude lapje nog prachtig gebleven na al die jaren.

tiny zei

Prachtige foto's, fijn dat we zo even mee konden genieten. Je antieke merklap is prachtig bewaard gebleven. Groeten Tiny

Yvonne zei

Fijne week heb je gehad aan de mooie plaatjes te zien. Daar kan je weer even op teren in de komende werkweken.

Pauline zei

Wat een heerlijke minivakantie! Bedankt voor de mooie plaatjes.

Unknown zei

Wat leuk,mijn ouders kwamen uit Zutphen en liggen daar ook begraven.Als kind was ik elke vakantie in Zutphen of op de boerderij in Almen

Mieke zei

Prachtige foto's! Ik krijg meteen zin om er ook op uit te trekken.. van inspirerende blog gesproken!
En die foto van die man op de kruiwagen: PRACHTIG.

Gonda Westra-Steursma zei

Ja, ik was ook nog niet in Zutphen. Je krijgt helemaal zin om erheen te gaan. Lekker weg in eigen land en dan ook nog een mooi merklapje op de valreep. Leuk hoor!