maandag 23 januari 2017

2230 cm, met liefde gemaakt.

2230 CM bies heb ik de afgelopen week met de hand vast gezet.
Heel veel bies om 14 kleine "Little quilts of Love" af te maken.
Voor mij, in deze onzekere tijden, heel symbolisch.


Nu spreek ik me hier zelden uit m.b.t. politiek e.d. maar ik kan niet anders nu.
 Ik maak me heel erg zorgen over waar het met de wereld naar toe moet nu Trump president is geworden in Amerika, en al vanaf dag één de waarheid naar zijn eigen hand zet: Hij ontkent het lage bezoekersaantal bij de inauguratie, hoe kinderachtig kan het zijn?  Of hij negeert wat hem niet bevalt. (protestmarsen van de vrouwen)
Hij valt de vrije pers aan. Waar blijft het recht op vrijheid van meningsuiting dan?
Waar blijven de verworvenheden van de democratie?Dit is geen man die de mensen zal verbinden. Zo zelfvoldaan. Het gaat hem alleen om zelfverheerlijking lijkt het wel. Deze cartoon uit de Volkskrant van vanmorgen vergelijkt hem met de keizer uit het sprookje...
                                Op school en in de opvoeding van onze kinderen staat het leren van respect hebben voor elkaar en elkaars eigenheden centraal. Hoe moet je dat uitleggen met zo'n engerd als leider van dit invloedrijke land?
Schelden, beledigen, liegen , hij lijkt overal mee weg te komen.
Ik vind het echt heel eng. Laten we alsjeblieft zorgen dat dit in Nederland niet gaat gebeuren!


Het werken aan iets positiefs als de kleine quiltjes leidde me af.
Het is iets dat wij als quilters kunnen doen.


 Wij verbinden met onze fantastische hobby mensen van over de hele wereld. Laten we dat vooral blijven doen. laten we onze warme dekens die zo liefdevol zijn gemaakt, blijven maken.
Laten we elkaar blijven opzoeken en ontmoeten.
Laten wij de wereld een beetje mooier kleuren.

Bij een quiltvriendin staat dit, o zo toepasselijke, bordje in de kamer: Het is een heel andere verhaaltje geworden dat ik eerst in gedachten had. Ik laat nog twee collages zien met de kleine quiltjes die nu af zijn.

Eerst een collage van quiltjes met vooral overgebleven ninepatch blokjes.Hieronder de quiltjes met de voormalige SBS blokken.
De randen en sashings zijn gemaakt van stoffen die ik eerder kreeg voor dit goede doelen project.


Van twee lieve bloglezers heb ik de toezegging gekregen wat stof en tops te krijgen, om voor een goed doel quiltjes te maken. Ik ga er mee door om zo, op mijn eigen manier, dat positieve vast te houden en iets voor anderen te doen, mensen die met tegenslagen en verdriet  te maken hebben.


Van die mooie stapel quiltjes word ik blij.


Een goede week gewenst.
Groetjes, Conny


Nog foto's van een mini quiltje dat ik maakte nav een vakantie in Normandië.
Stofjes gekregen van een toevallig ontmoette Normandische Textielkunstenares. Strandvondsten en een oude sleutel gokocht bij een Normandische antiquair. DE knoopjes uit een heerlijk winkeltje uit dezelfde streek.


17 opmerkingen:

Truus zei

Conny ik denk dat we zoveel mogelijk positief moeten blijven in ons doen en denken. Negeren kunnen we deze man helaas niet maar als we samen positief blijven dan heeft dat wel effect op de wereld om ons heen.
Geniet van ook de mooie dingen om je heen-die zijn er gelukkig ook!
groetjes,Truus uit Drenthe

quilting Jeannet zei

Tja Conny, ik zie het ook zeker wel zo, ook wat op mijn blog gezet, Annie had het vast zo gek nog niet bedacht met Abeltje....maar vanmorgen zo,n verhaal van Rutte in de krant, dat de VVDers een kopje soep naar de buren moeten brengen, werd ik ook niet vrolijk van, verkiezingsretoriek......ik woon in een VVD gemeente, maar ik zie geen mensen soep naar een ander brengen eerlijk gezegd.......de voedselbank tiert hier welig, en daar hoor ik hem niet over....als al die partijgenoten nou eens deden wat hij vroeg was dat vast niet nodig, wow. ik hou op.Tricky onderwerp.Ik ga eens wat stof bij elkaar zoeken voor jou little quilts of love.

baukje zei

Goed hoor dat je dit verhaal zo opschrijft, ik ben het helemaal met je eens. Ook met Jeanet trouwens. Sowieso vind ik die Rutte een huichelaar. Niet dat de rest veel beter is hoor.... Hier in Frankrijk is het van het zelfde laken en pak. Veel beloven en als het er op aan komt o zo gemakkelijk verkiezingsbeloftes schenden. Ik ben tegenwoordig op facebook, .vandaar dat ik weinig meer reageer. Lees je altijd wel hoor.

Ineke zei

Een heel erg vervelende man, bah... Maar positief blijven, wat Truus schreef, ja, misschien is dat het beste.
Mooie quiltjes heb je gemaakt en wat veel!!!
Liefs, Ineke

miekequilt zei

Ik ben het helemaal met je eens. Laten we maar positief blijven en , net als jij, iets doen voor een ander. Ik vind je een kanjer!!

Yvonne zei

Ik maak me net als jij grote zorgen om waar dit naar toe gaat! Krabbelen we net met ons allen weer een beetje uit de crisis die ontstaan is onder Bush waar de bomen tot de hemel leken te groeien en krijgen we dit! Vele malen erger, heel eng en angstaanjagend deze man! Ik hoop dat ik ongelijk krijg en over 4 jaar kan zeggen dat ik er heeel erg naast zit en het een goede president was. Ben echter bang dat die kans heel klein is........

Katrien zei

Ik deel je zorgen over Trump, ik word blij van je kleurrijke quilts en je insteek; laten wij ons wereldwijd verbinden door middel van onze hobby's.

Katrien zei

Ik deel je zorgen over Trump, ik word blij van je kleurrijke quilts en je insteek; laten wij ons wereldwijd verbinden door middel van onze hobby's.

BezigeBijMirjam zei

Fijn Conny, dat je ook even je hart kunt luchten op dit blog. Ja, waar dit presidentschap allemaal toe zal leiden? We kunnen er alleen maar het beste van hopen en ondertussen in het klein, in jouw eigen omgeving, respect tonen voor elkaar en waar nodig helpen.
Je hebt een heel,stapeltje quiltjes gemaakt. Top hoor! Ik wens je nog een fijne avond verder.

Guusje, zei

Ik deel je zorgen en de zorgen die ik hierboven lees. We kunnen niets anders doen dan afwachten en er maar het beste van hopen. Je little quilts of love vind ik erg mooi en vrolijk. Geweldig dat je er zoveel van hebt gemaakt.

Floor zei

Natuurlijk maak ik me ook zorgen om deze narcistische man, die alleen maar uit is op macht.
Maar als ik één ding geleerd heb de laatste jaren is dat je dingen die je niet kunt veranderen los moet laten.
De dingen gaan zoals ze gaan.
Het enige wat we wel kunnen doen is hier op de juiste partijen stemmen straks. Dat ga ik ook zeker doen.
Ook quilters zijn niet altijd even lief tegen elkaar lees ik wel eens. Dat is jammer. Liefde verbindt, maakt alles mooier.
Je quiltjes zijn trouwens ook mooi.
Groetjes,
Floor
p.s.: de lapjes ga ik woensdag inpakken, dan kunnen ze donderdag op de post.

Ageeth Dorsman zei

Goed geschreven, je blogpost, en zorgelijke ontwikkelingen in Amerika (en de rest van de wereld, niet te vergeten). Een heel goede en positieve instelling om door middel van deze vrolijke quiltjes wat extra liefde te schenken aan hen, die het nodig hebben.
Groetjes van Ageeth.

Lies Koster zei

Goed bezig Conny. Ik ben het met je blog eens en ik vind dat je mooie quiltjes maakt. Ik maak soms ook quiltjes/quilts voor droomdekentjes, maar nu heb ik me op Tricottieten.nl gestort, gratis gebreide borstprotheses voor vrouwen die dat nodig hebben. We zijn geïnspireerd geraakt door knittedknockers.org die al vele duizenden vrouwen blij hebben gemaakt.
Groeten van Lies

Gonda Westra-Steursma zei

Ja, ik kan me aansluiten bij de vorige reacties. 't Is ernstig en dat wat Obama dan opgebouwd heeft, hij meteen op zijn eerste dag al afbreekt, zonder respect voor niets en niemand!
Je quiltjes zijn in ieder geval beeldig en ik zeg ook altijd: verbeter de wereld begin bij jezelf. Als we aan de basis goed zitten, dan moet de rest toch volgen zou je zeggen. IN ieder geval, goed bezig...
groeten,
Gonda

Frederika zei

Wat heb je een superwerk verricht met je quiltjes. Zo vrolijk en verschillend.
Over Trump, tja we moeten maar afwachten.

Lida zei

Wat ben je ijverig geweest en wat een prachtige stapel! Groetjes
Lida

quiltsathome zei

Ik ben het met je eens en maak me ook zorgen over wat er in de VS de komende jaren gaat gebeuren.
Maar ik vind dat je er een goede draai aan geeft door die mooie 'Little Quilts of Love' te maken !