woensdag 14 augustus 2013

Mijn Love Entwined avontuur en een weggevertje.

Gelukkig zijn er veel bloggers bezig met de "love entwined marriage coverlet". Op die blogs staan namelijk heel veel tips waar ik blij mee ben. Zo fijn dat je van elkaar kunt leren!! 
Lieve medebloggers bedankt daarvoor!

Hoewel ik al veel vaker geappliceerd heb is dit project toch een beetje anders, vooral omdat de stukjes nu wel erg klein zijn.


Ik werk graag met needle turn maar voor al die kleine wiebertjes leek me een andere oplossing een goed idee.
Ik kocht en printte op vlies dat verstevigend en wateroplosbaar is. Met de" labello" laat ik aan degenen die niet  met de LE bezig zijn zien, hoe klein de stukjes zijn....


Toen het vlies geknipt was toog ik naar zolder om alles fijn op stof te gaan strijken. 
STRIJKEN??? 
Oh, grote sufferd die ik ben, ik heb over de woordjes "strijkbare variant" heen gelezen (zowel bij Carin als bij Jane).... Ik heb dus de niet strijkbare variant van het vlies gekocht en het zijn echt vele meters.....

Goede raad is duur, ik kan het niet meer ruilen want ik heb het al gebruikt.....Weggooien is zeker geen optie, daar is het te duur voor, dus ik ben gaan rijgen....80 stukjes...oeps, nog honderden te gaan voor deze quilt. 
Daar moet ik nog maar niet aan denken....Het gaat immers niet om de hoeveelheid werk maar om het hele proces en het plezier daaraan, kleurtjes kiezen, de quilt zien groeien....


Kijk dit had ik al klaar voor ik met het vlies begon te prutsen.....


Klein ja, maar verslavend, ik vind het heerlijk om steeds weer opnieuw in mijn 30er jaren replica - lapjesdoos te duiken om weer nieuwe lapjes uit te zoeken voor het scrappy effect.


Uiteindelijk was ik niet tevreden over het rijgen van het vlies. Ik lijm nu maar met de sewline stift, dat bevalt me veel beter voor die ieniemini stukjes....


Hieronder zie je tot hoever ik gisteren ben gekomen. 
Van de blauwtjes heb ik extra stof gekocht zodat die kleur regelmatig terug kan komen, in elk geval voor  in de drie zigzagranden die nog gaan komen.
Maar ook die eerste zigzagrand ging niet zonder slag of stoot, ik had eerst de hele rij met de lange kanten aan elkaar genaaid in plaats van de korte kanten. De rand was daarmee veel te kort, zelfs toen zag ik niet direct wat ik nu toch fout had gedaan......Tja, ik moest alles weer uithalen en opnieuw beginnen....zucht....


Morgen komt deel 3 van de LE uit.
En vanavond kan ik misschien nog wat verder komen met deel 2.

Vandaag was ik de hele dag alweer aan het werk op school om met mijn collega de klas in orde te maken, volgende week zit de vakantie er hier in het noorden op. Het was reuze gezellig om al een heel stel andere collega's weer te zien. Ik heb er zin in om weer met een nieuwe groep 4 aan het werk te gaan.

Weggevertje
Ik beloofde ook een weggevertje in de kop van dit berichtje. Ik ben nogal aan het opruimen geweest en kwam stofjes tegen waar ik zelf echt niets meer mee ga doen. Ze zijn grijs en beige met een maritiem thema. Is het wat voor jou laat dat in je berichtje dan even weten. Bij meerdere liefhebbers ga ik ze verloten. Reacties tot vrijdag 12.00 u.


Fijne dag verder!

28 opmerkingen:

Annelein zei

Wat een domper. Kan me voorstellen dat je even diep hebt moeten zuchten toen je ontdekte dat je strijkbaar had moeten hebben.

Voor je give-away meld ik me graag aan.

Carin Wijnand zei

Begrijp ik goed dat er vlieseline is dat niet strijkbaar is maar wel in water oplost? Mmmmm waar zou je dat voor gebruiken? Kan me voorstellen dat je er gewoon van uit was gegaan dat het strijkbaar was, vind het sneu voor je, maar het wordt wel MOOOOOI!

Heleni zei

Ach wat een pech Conny. Maar de aanhouder wint he.
Jouw kleuren vind ik wel heel erg mooi, in dat zachte blauw.
Veel succes verder.

Anoniem zei

Tjeetje, wat een pech Conny! Als ' beginnend' quiltster doe ik graag mee met je giveaway. De kleuren passen goed bij me.
Hartelijke groet,
Wilma Rutten
Goirle

miekequilt zei

Wat een pech heb je. Maar wat wordt ie mooi. Fijn dat we mee mogen lezen en kijken.
Leuke lapjes geef je weg.

tiny zei

Wat een pech, en het is inderdaad heel leuk al die tips te lezen en natuurlijk te proberen. Kun je niet de wiebertjes met een lijmstift op de stof plakken, dat lost ook op in water, en kun je het toch gebruiken. Het ziet er wel prachtig uit hoor.
Succes Tiny

Floor zei

Bij de eerste foto dacht ik even dat je de vlieseline er met een Labello stift op ging lijmen :-)
Je hebt wel pech hoor.
Natuurlijk gaat het om het doen etc., maar als je dingen steeds over moet doen, is voor mij de lol er snel af.
Gelukkig heb je volgehouden, want het wordt zo mooi met die "oude" stofjes, het zou toch zonde zijn als het in de kast verdween.
Groetjes,
Floor

Yvonne zei

Wat wordt het toch mooi met al die lieve stofjes en zo petieterig klein! War knap gedaan. Jammer dat de vakantie al weer bijna voorbij is maar als het batterijtje is opgeladen dan is het ook wel weer fijn om weer aan het werk te gaan he?

Lida zei

Jammer, wordt dus veel extra werk, maar wat wordt het mooi! Groetjes
Lida

Tilly zei

Wat een werk Conny, maar het resultaat mag er wezen. groetjes

(ps doe niet mee met de give away)

Anoniem zei

Poeh, ik heb echt stille bewondering voor alle dames die met de LE bezig zijn. En ook dat ze zo eerlijk zijn en vertellen als er wat en wat er fout gegaan is. En ze zijn allemaal zo verschillend. Die van jou is ook weer zo mooi. Succes er verder mee. Groetjes Wilma

Saskia Smit zei

Ach wat een gedoe. Voorlopig lees ik alleen nog maar over de LE, want er zijn nog zoveel andere dingen die gedaan moeten worden. De agenda voor de startvergadering van morgen bijvoorbeeld. Het schooljaar is weer begonnen.

Liesbeth Wessels zei

Ik heb bewondering voor dit fijne werk. Ziet er prachtig uit. groeten van liesbeth

Klaske zei

O,jee wat vervelend.. Weet je wat je er mee kunt doen? Een sjaal maken, Ik weet niet hoeveel je hebt, maar als je allemaal draadjes erop legt, en dan naait met de naaimachine, en dan spoelen met water dan heb je een sjaal. Je begrijpt vast wel hoe ik het bedoel. En anders hoor ik het wel :-)) Je LE word mooi Conny!! Ik vind het ook super om er mee aan de slag!

Eressea zei

Maar ondanks alles wordt 'ie toch wel erg mooi!! Ik vind het knap, ik zou het nooit durven:zo'n groot moeilijk project... En dan ook nog eens verkeerde vlieseline...

En de lapjes zijn ook helemaal fantastisch! Ik ga binnenkort met een strand BOM beginnen, dus ik doe graag mee met deze give-away!

Anoniem zei

Och jee, het zit je niet mee, maar ik ben er van overtuigd dat je het tot een prachteindresultaat zult brengen !Fijne avond !

Miranda zei

Sterkte ermee, maar als het straks weer af is zal het vast een plaatje worden!

Kathinca zei

oeps dat is een duur foutje wat je ook nog extra werk opleverd. Nou ja, goede leerschool denk ik dan maar en je ben écht niet de enige die dat soort foutjes maakt. Gelukkig kun je alle tijd nemen om het af te maken.

Anja.M zei

Jammer van het verkeerde vlies, maar het ziet er wel al mooi uit hoor.
Leuke kleuren gebruik je.
Maar wat een priegel werk, niets voor mij hihi....
Quilt groetjes Anja.

Anja.M zei

Vergeet ik te zeggen dat ik niet mee doe aan de give-away.

Ageeth Dorsman zei

Al gaat het niet zonder slag of stoot,
ik vind hem supermooi worden, je LE!
En inderdaad, wat een pietepeuterig
kleine stukjes zijn het, dat is nu
goed te zien met de Labello ernaast.
Ik heb nog steeds niet besloten of ik
wel of niet zal beginnen (heb eigenlijk geen tijd, maar vind het wel een enorme uitdaging). Jouw versie
met de 30-er jaren stofjes is wel
beeldschoon! Veel succes met deel 3.
Groetjes van Ageeth

baukje zei

De stofjes zijn echt heel mooi voor dit project. En wat een pech dat je de verkeerde vlieseline hebt gekocht, je hebt toch wel even flink gescholden denk ik. Zonde van tijd en geld.....

baukje zei

De stofjes zijn echt heel mooi voor dit project. En wat een pech dat je de verkeerde vlieseline hebt gekocht, je hebt toch wel even flink gescholden denk ik. Zonde van tijd en geld.....

Diana zei

Ik vind de bloemetjes in je LE echt heel leuk!

Veel plezier met een nieuwe groep 4.
Ik doe graag mee met het weggevertje.

Pauline zei

Oooh, wat petiterig! Vanmorgen zag ik Klaske haar stukjes en toen viel het kwartje, ik had het veel groter voor ogen... wat een gepruts en wat kan ik me de uitdaging goed voorstellen! Hier bijt je je in vast en gaat door, ik bewonder je dapperheid dat je je ondanks alle tegenslag niet uit het veld laat slaan, dit wordt een overwinning van heb-ik-jou-daar als het allemaal achter de rug is met die wiebertjes. Het is nu al een pronkstukje!
Veel plezier met je nieuwe groep 4, ik wens je stuk voor stuk lieverdjes die goed luisteren en leergierig zijn.

ella zei

Oww wat zal dat balen zijn geweest toen je ontdekte dat het niet strijkbaar was.... Wel goed opgelost trouwens! Ik ben nog maar een beginner maar volgend voorjaar willen DH en ik (WEER)een boot aanschaffen en daar moet natuurlijk een quilt met een botenthema in. Dus ik doe graag mee met je give-away.
groetjes ella

Jane in Wales zei

Vervelend he, die tegenvallers, maar die horen er bij, denk ik. Heel veelplezier met de rest van de rand!

Anoniem zei

Hij wordt echt prachtig! Nu ik zie dat het wel heel erg kleine stukjes zijn vind ik het een nog grotere prestatie van al diegenen die hier mee bezig zijn!
Veel doorzettingsvermogen vereist volgens mij, maar dan ook een prachtig eindresultaat!
Fijn weekend nog, groet Baukje Leistra