vrijdag 14 mei 2021

Crea 21 J

J van Jarenlang Jongleren met tijd en energie.
Wat een drukke jaren liggen achter mij, de hectiek van het onderwijs met meer werk dan tijd, steeds meer moeten. De jaren dat ik naast een jong gezin de verkorte PABO deed, veel migraine had (sterk verbeterd door osteopaat), altijd pijn van de versleten knieën (sinds mijn 24e) tot ik eindelijk 5 jaar geleden knieprotheses kreeg en van die pijn was verlost!
Wandelen is weer mogelijk!


Soms vraag ik me af hoe ik het volhield. Mijn basis is goed, altijd was daar mijn geliefde, onze kinderen, familie en lieve vrienden om op terug te vallen. Ik zocht doorgaans rust en ontspanning in mijn creativiteit, vooral quilten, breien, borduren. 
Dat hield me op de been


Nu ervaar ik rust en ruimte door het vervroegde pensioen op mijn zestigste. Geen seconde spijt van die beslissing!
Daarom heb ik hieronder een kopje pensioen thee gemaakt.

 

20 opmerkingen:

Knutselpret zei

Jongleren met tijd en energie. Wat vind ik dat mooi gevonden !!! Na covid doe ik dat dagelijks. Indrukwekkend blogje met veel herkenningspunten (school manlief en knieën) en dan nu heerlijk met pensioen manlief nog een jaar anderhalf. Heerlijk genieten van je pensioen theetje:))))

Marjan zei

Op je uitwerking is de drukte goed herkenbaar. Heel goed weergegeven!
Heerlijk hé dat er nu rust in het leven gekomen is. Dat is beter voor lichaam én geest. Waarschijnlijk konden we dat jachtige leven 'vroeger' aan omdat we er langzaam in groeiden. Steeds kwam er weer wat bij...
Nu we terugkijken is het bijna onvoorstelbaar dat we het (soms met de nodige strijd) voor elkaar hebben gekregen. Dat is een extra motivatie om te genieten van nu!

Floor zei

Wat leuk bedacht dat kopje pensioenthee! Ook weer mooi getekend.
Als je terugkijkt vraag je je inderdaad wel eens af hoe je het toch gered hebt in die tijd. Maar je moet soms en zet dan de knop op 0 en je gaat er gewoon voor.

Mijn Kleurenpalet zei

Een kopje pensioen heb je dus wel verdiend! Eeg leuk gemaakt/ bedacht. Hopelijk kan je hier nog jarenlang van genieten. :-)

In de weer zei

Wanneer we terugkijken, vragen we ons vaak af hoe we het allemaal voor elkaar hebben gekregen.
Maar soms heb ik het idee, hoe drukker je het hebt, hoe meer we aankunnen, dan zit je in dat ritme.
Geniet van de tijd die nu komen gaat en van je kopje pensioen thee.

In de weer zei

Vergeet ik nog te zeggen hoe leuk ik je tekening vind, héél leuk !!!

Dientje zei

Ik heb lang zitten kijken naar jouw invulling van de J. Al die mooie details, jouw leven vastleggen in zo’n kopje thee. Heerlijk voor je dat je met vervroegd pensioen kon en nog veel fijner dat je weer lekker kunt wandelen. Geniet van wat je nu hebt. Groet, Dientje

De Breimeisjes zei

Wat een mooie blog vandaag bij jou! En wat een fijne kop thee :-)

Frea zei

Dit heb je mooi verwoord Conny, met daarbij een grappige decoratie. Het is wel duidelijk dat je pensioen je rust heeft gebracht. Niet meer jongleren, maar vooral genieten.

"Création" zei

Wat heb je de J van Jarenlang Jongleren met tijd en energie,
op een fantastische wijze geïllustreerd!!! Heel mooi gedaan
ook qua kleurstelling zeer fraai. Wat fijn te lezen dat je
verlost bent van die vreselijke pijn van je versleten knieën.
En een zegen dat je tijdens alle hectiek in je leven de rust
kon vinden door je te uiten in creativiteit. Geniet volop van
van de vrijheid die je nu hebt.

Heel fijn weekend.....

miekequilt zei

Ik kan me eigenlijk gewoon aansluiten bij al het bovenstaande. Wat een mooie tekening. En die thee gun ik heel wat mensen. Bestond er maar een recept van.

petronille zei

Wat een mooie uitwerking van J van jongleren. Ja, je probeert alles te blijven volhouden tot het niet meer gaat. Geniet nog vele jaren van je pensioen en je gezondheid.

juffrouw Ooievaar zei

Mooi gedaan én ik begrijp het ook nog eens, wat je schrijft, ik ben ook zestig en mijn man is al met pensioen, nu werk ik nog 16 uur, maar toch ik heb het hartstikke druk!! Als we iets doen gaat mijn man daarna lekker zitten, maar ik moet nog het een en ander, want op de dagen dat ik werk heb ik daar geen tijd voor. Zoals het er nu voor staat wil ik tot mijn 63e blijven werken, maar of ik het zo lang vol (wil) houden, twijfel, twijfel
Ga jij maar lekker genieten, groot gelijk, groetjes Anita

Elizabeth zei

Wat heb je dat prachtig uitgewerkt in je tekening, Conny.
Het onderwijs is zwaar en vraagt enorm veel van je. Maar als je daarnaast ook nog te dealen hebt met je gezondheid, dan snap ik het helemaal!

Bertiebo zei

Ik ben al wat langer met pensioen dan jij, maar ook gestopt met zestig. Ik ervaar hetzelfde, ik snap niet hoe ik het toen volhield. Ik miste het trouwens wel, heb de eerste jaren nog veel ingevallen op mijn eigen school. En tot Corona nog iedere week een dagje RT. Maar dat is nu wel klaar

conny's quilts en creaties zei

De tekening komt uit een tijdschrift. Ik heb alleen dat tekstje op het kopje gezet.

Yvonne zei

Dat heb je goed omschreven Conny, Ik ervaar dat ook zo af en toe. Heerlijk voor je dat je nu pijnvrij kan genieten van de tijd die je hebt om aan leukemia dingen te werken en minder te moeten.

Annelein zei

Mooi beschreven... en prachtig geillustreerd...

Rajani Rehana zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Gonda Westra-Steursma zei

Volgens mij zijn we allemaal, ieder op haar/zijn eigen manier, aan het jongleren. Mooi dat je de mijmeringen met ons deelt die dan bij je opkomen. Mooi ook de liefde die er uit spreekt. En het kopje thee met opschrift is natuurlijk helemaal de omvattende boodschap van het 'jongeleren'.
Inspirerend blogverhaal!
groeten en liefs, Gonda