zaterdag 28 augustus 2021

Gekregen lapjes en de Antieke Huwelijksquilt


Een ruime week geleden kreeg ik van een vriendin van mijn moeder heel veel lapjes en quiltbladen. Ze is flink op leeftijd en helaas kan ze niet meer bezig met haar geliefde quilthobby. Ze vond het fijn heel veel spullen aan mij te geven.
Wat lief, ze wilde er niets voor hebben. Met spijt nam ze afscheid van haar mooie lapjes.


Wat een gulle gift, ik genoot van het uitpakken van de twee grote dozen.
Een flink deel kwam in mijn eigen lappenkast en een flink deel, plus de meeste bladen, gingen afgelopen maandag mee naar onze eerste gezamenlijke bee.
Quilten is delen.


Daar waren ook de Freubelfreules heel blij mee!


Dus toen ik donderdag weer bij mijn moeder ging mantelzorgen, heb ik haar vriendin als dank een mooi boeket gebracht.


Gister heb ik weer wat aangename uurtjes op mijn quiltzolder doorgebracht. 
Eens even zien hoe ver ik nu ben met de Antique Wedding Sampler, naar patroon van Di Ford, met wat eigen inbreng her en der (uiteraard...;)
15 blokken zijn er klaar, maar als ik het allemaal op de grond uit leg, vind ik het met 13 blokken wel groot genoeg .


Ik heb een mooie lap gevonden waarvan ik, zoals ik er nu over denk, de sashings zal snijden. Met diverse ecru stoffen heb ik 8 grote driehoeken voor de rand en 4 kleinere voor de hoeken gesneden.
Di Ford werkt veel met bloemen applicaties en dat ga ik ook doen. Ik zocht lappen met geschikte bloemen en ook nog wat vogels bij elkaar en heb er heel veel grofweg uitgeknipt.
Een bak leeggemaakt om als voorraad/werkbak te dienen.
Ik kan aan de slag.


Uit mijn bloemenmandje zoek ik een compositie bij elkaar die naar mijn zin is, nog best lastig. Ik speld de eerste stukken globaal vast.
Met de naadtoeslag er nog aan is het niet helemaal goed te zien of het allemaal past, dus al appliquerend (needle turn techniek) zag ik al dat er her en der nog een bloemetje bij kan.
De eerste steekjes zijn gezet. Heerlijk om hier meer bezig te zijn, vooral omdat de artrose in mijn handen zich behoorlijk koest houdt.



Fijn weekend gewenst.











8 opmerkingen:

miekequilt zei

Wat leuk dat je zoveel mooie spullen kreeg. En dat jij er ook weer mensen blij mee maakte. Natuurlijk kreeg deze vriendin een mooi boeket, krijgen en geven zijn fijn!!
De Antique is prachtig, leuk om hem af te gaan maken.

Floor zei

Heerlijk om mooie lapjes en boeken te krijgen. Je kunt er altijd inspiratie uit halen.
Leuk dat je nu gaat werken aan de appliquaties van de blokken die aan de rand komen. Leuk zo met die bloemen en vogels.
Doe rustig aan hoor, enthousiast lekker werken kan je weer veel pijn geven, en dan ben je weer bij af.

conny's quilts en creaties zei

Dat laatste doe ik zeker Floor. Steeds kleine stukjes, dan weer wat anders doen, zo komt het uiteindelijk op een dag af.

Dientje zei

Fijn dat je zoveel mooie spullen kreeg, jammer dat die vriendin van je moeder dit weg moest doen. De Bee zal ook wel blij zijn geweest met de lappen. In 2013 kreeg ik ontzettend veel van de moeder van een vriendin. Wist ook niet wat ik er allemaal mee moest, dus ook veel weggegeven. Dat is wel het leuke van deze hobby, je deelt / ruilt / krijgt. Mooie blokken heeft de wedding Sampler, de driehoeken worden vast bijzonder. En stukje bij stukje, goed zo, want voor je het weet is het teveel en heb je weer last van je handen. Groet, Dientje

Annemiek zei

Heerlijk zo een gift, het leukste is natuurlijk het uitpakken, kijken wat er allemaal in zit. Uiteindelijk komen lapjes en boeken altijd goed terecht. De Di Ford sampler wordt mooi en leuk dat je er een eigen twist aan geeft. Veel plezier met afmaken.

Sylvia`s Quilts zei

Fijn dat je zo een verrassingspakket hebt gekregen! De AWS wordt mooi hoor.
Ik heb hem ook met 13 blokken gemaakt, was voor mij ook groot genoeg. Succes met het leuke onderdeel (vind ik) de driehoeken voorzien van broderie perse! Groetjes Sylvia.

Yvonne zei

Mooie blokken van Di Ford, dat wordt echt een beauty. Wat een mooie en gulle gift heb je ontvangen. En fijn om dan ook weer verder te kunnen delen. Dat is inderdaad het fijne van quilten, je lapjes delen, maar ook je know how, heerlijk om van en met elkaar te leren.

Knutselpret zei

oh wow wat leuk zoveel freubeltjes cadeau, lief om te delen. Al kan ik me daar wel wat bij voor stellen.