zondag 12 september 2021

Vakantie en applicaties

Laatst ben ik begonnen met het appliceren van de randblokken van de Antique Wedding Sampler (Di Ford)
Wat een leuke klus om uit diverse lapjes bloemen en vogels een nieuwe compositie samen te stellen.Op 1 september gingen we met de caravan kamperen en het applicatie werk ging mee. De eerste week was het nogal fris  's avonds en was het een fijn handwerk om er zo nu en dan bij te pakken.

Gaandeweg komt er dan vanzelf wat af.

Wij kamperen graag op kleine natuurkampeerterreinen. We waren eerst in Westerwolde, prachtige streek in Zuid Oost Groningen.


Een mooie tuin op de camping en overal langs de weg vind je kraampjes met bijvoorbeeld jam te koop.

We maakten een uitstapje naar vesting Bourtange op de fiets. Met de auto trokken we over de grens. We wandelden rondom een mooi kasteel (Jagdschloss Clemenswerth)  maar speurden vooral naar hunebedden. In de grensstreek met zuid Groningen/Drenthe zijn er in Duitsland ruim 30 van te vinden. Niet zo gek natuurlijk dat de hunebedbouwers zich niets van de huidige grenzen aantrokken.

Het was een echte speurtocht naar de hunebedden met behulp van een oude landkaart. Vaak niet of nauwelijks waren er verwijsbordjes. Toch vonden we er een stuk of 4 en een heideveldje met grafheuvels. Goed verstopt in een bos soms, maar ook was er een in een dorp, naast een huis.....

In Groningen maakten we een paar mooie fietstochten. Het gebied bij Sellingen is prachtig, beetje Drenths. Het stroomdal van de Ruiten Aa en het fraaie buurtschap Smeerling.


Op een andere fietstocht gingen we o.a. naar Wedde en dronken wat bij burcht Wedde. Hier kun je ook overnachten, dat lijkt ons best eens leuk. Je even kasteelheer en -vrouw wanen.


Na een dag of 6 verplaatsten we ons naar Friesland, op de grens met Overijssel.

Je hebt daar vlakbij de prachtige Weerribben. Wij waren bij een vergelijkbaar, maar kleiner en minder bekend natuurgebied: de Rottige Meente. Een door turfwinning ontstaan moerasgebied waar de natuur zijn gang weer mag gaan.


 
Op de eerste avond belandden we bij deze wel heel bijzondere vogelkijkhut. Achter de dorpen Munnikeburen, Scherpenzeel en Spanga loop het Voetpad. 
De vogelkijkhut (aan dat voetpad) is van de "Vereniging ter bescherming van niet-bestaande vogels"
Daar lees je eerst even overheen. 
Via de wat scheve trap kom je in een sfeervol huiskamertje, tafel  stoelen, vogelboeken. De verrekijkers liggen ook al klaar om over t moeras uit te kijken. Dan kijk je nog eens goed naar de posters die rondom hangen. De meest fantasievolle vogels zijn geschilderd en van een uitleg per soort voorzien. Er hangen zelfs 2 gidsen met NIET- BESTAANDE vogels.
Het blijkt een, hilarisch  kunstproject van
O.C. Hooymeijer, een plaatselijke kunstenaar te zijn.
Op tafel een boek waarin bezoekers de door hen gespotte, niet bestaande vogels, kunnen tekenen en beschrijven.
We hebben vreselijk gelachen, want de gasten waren ook bijzonder creatief.
Nu, zit ik, al schrijvend weer te gniffelen.
Wat een geweldig goed uitgewerkt  origineel idee!!
De kunstenaar heeft  twee vogelgidsen voor niet bestaande vogels gemaakt en geeft er zelfs lezingen over.

Op de camping ging alles in goed vertrouwen, de beheerder was zelf op vakantie.Er was een grote moestuin waar dorpelingen en gasten mochten oogsten voor een maaltje, de betaling bij vertrek regel je ook gewoon zelf en er waren ook nog gratis kano's beschikbaar om het moeras in te peddelen.

Wat een heerlijk ontspannen sfeer, geef je vertrouwen dan krijg je dat ook tetug.

Van die kano's hebben we natuurlijk gebruik gemaakt, want het was ineens zomer! Het was jaren geleden dat we kanoden maar dat verleer je dus niet. ( ik zal het niet hebben over de spierpijn naderhand)

Het water was een spiegeltje en het was zo mooi, zo stil op het water. We hebben  twee en een half uur gevaren en gedobberd en vooral genoten.

Een dag namen we de fietsen op de auto mee om zo'n 35 km verder op in het mooie Gaasterland te fietsen.
Hierboven Elahuizen, de Fluessen en Balk.

Dan nog een laatste wandeling door de Rottige Meente.

Wat een heerlijke dagen waren dit.


En....inmiddels heb ik 5 punten geappliceerd. Groetjes en fijn weekend gewenst, Conny

7 opmerkingen:

miekequilt zei

Wat een superheerlijke vakantie. Heerlijk om in een rustige tijd weg te kunnen. In Sellingen kampeerden wij ooit. Daar is mijn liefde voor Groningen ontstaan. Je punten vind ik prachtig, zo kleurig en fleurig en allemaal verschillend. Prachtig.

Elizabeth zei

Wat een prachtig appliceerwerk! Ja, ik houd daarvan...
Leuk om te lezen over jullie vakantie; en zo doe je ook weer eens uit-ideetjes op. Ik geniet van je mooie foto's die je altijd plaatst!

Dientje zei

Prachtig appliceerwerk. De punten worden mooi. Wat een heerlijke tuin had die camping in Groningen. Jullie hebben leuke plekjes bezocht. Kasteel Wedde zag ik volgens mij ook bij de Tante van Tjorven voorbij komen. Was in ieder geval een fijne vakantie. Groet, Dientje

Knutselpret zei

oh wow wat een mooie fietstochten dat Groningerland dat ken ik alhoewel Sellingen dat is wel heel lang geleden dat ik daar was,

Gonda Westra-Steursma zei

Wat een héérlijke vakantie heb je gehad met mooie belevenissen. Je kunt dan als je zo'n verhaal schrijft, lekker nagenieten. Bijzonder verhaal ook over de bijzondere vogels. Grappig om zo mee te maken. Toevallige bijkomstigheden.
Het appliceren van nieuwe items is in het echt denk ik nog veel mooier als op de foto's. Leuk om zo mee bezig te zijn én voor ons leuk om te zien!
groeten, Gonda

Yvonne zei

Mooie plaatjes van een heerlijke vakantie Conny en ook nog mooi appliqueer werk gedaan.

Annemiek zei

Wat een mooie omgeving om vakantie te vieren. Prachtige plaatjes. Wat zullen jullie genoten hebben. Je Di Ford sampler blokken worden mooi!