woensdag 24 mei 2023

De klad....

 Tjonge,  de klad zat er in in mei. Het vakken vullen vlotte niet. De eerste 9 dagen van mei gingen nog prima. Maar daarna gebeurde er niks....

Vandaag wordt beneden HR ++ glas geplaatst en hebben we een doortocht woning.  Fris met maar 13 graden buiten.  Dus ik heb me met mijn borduurwerk op zolder verschanst. 

Nu moet ik het borduurwerk maar eens bij de kladden grijpen want die klad erin bevalt me niet. 

Ik denk er niet over na,  begin gewoon aan een vakje en verbaas me hoe leuk en verrassend de borduurwerkjes zijn die vandaag onder mijn handen ontstaan.  Ditmaal geen verhaaltjes  ik wil " mei" net als Karen Turner ( Zie haar blog hiernaast, degene door wie ik op dit idee kwam) echt intuïtief borduren deze maand. 

Ik kies een kleurtje en begin zonder plan. 

De ramen zitten er nog lang niet in,  morgen gaan ze ook boven aan de slag  en ik schiet ondertussen lekker op en ben weer bijna bij. 

22 klaar nu. Pfff.


Het voelt goed om behalve het borduurwerk ook mezelf bij de kladden te pakken. 

Ik kan het natuurlijk afschuiven op de postcoronavermoeidheid....(gelukkig geen andere nare dingen ontdekt) maar elke dag een paar minuutjes borduren is natuurlijk goed te doen. 

Ik heb wel heel veel gelezen, oa "Atlas", het laatste boek van de zeven zussen serie.  En nog meer dikke "pillen". En niet te vergeten maakte ik zelf leuke boekjes n.a.v. de workshops. (Zie vorige berichten)

Wordt vervolgd. 

Ik zet nog wat steekjes zolang de mannen beneden werken....

Fijne dag gewenst,  Conny


11 opmerkingen:

Annelies zei

Wat ziet het er leuk en mooi uit !

Judy zei

Wat leuk wordt het weer! Goed dat je zomaar improviserend verder kon. Vervelend die postcorona verschijnselen. Ik worstel er zelf ook mee. Sterkte met de ramen!

Janny zei

Je hebt de achterstand vandaag weer een eind ingehaald, leuk om zo improviserend te werken. Ik heb Atlas net op mijn e-reader gezet, echt een boek om in de zon te lezen, hopelijk wordt het snel mooi weer.

Dientje zei

Soms blijven de dingen onbedoeld liggen. Er komt iets anders leuks, teveel afleiding, onverwachte dingen. Maar dan geef je jezelf een schop onder de kont en moet het er van komen. Je gaat lekker met de mei vakjes. Kun je het dan nog wel koppelen aan een gebeurtenis of iets wat op je pad kwam? Groet, Dientje

Josephine zei

Vind de spontane inhaal werkjes stuk voor stuk zeer geslaagd Conny.
Vast een prettig gevoel weer bijna bij te zijn.

Marthy zei

Hoe krijg je het telkens voor elkaar om die verschillende motiefjes te bedenken. Ik heb Altlas al uit.

Floor zei

Gewoon een kleurtje pakken en lekker aan de slag gaan lukt je prima.
Het hoeft toch niet perse een thema te zijn?
Zo wordt het heel leuk en vrolijk.
Sterkte met de HR mannen. Nooit leuk om mensen over de vloer te hebben die aan het werk gaan.

Knutselpret zei

Dat kan je maar zo hebben. Maar je bent alweer aardig bij als ik dat zo zie.

miekequilt zei

De klad, een vervelend iets voor creatieve mensen. Gelukkig heb je de smaak weer te pakken en schiet je lekker op met dit mooie werk.

juffrouw Ooievaar zei

Je bent lekker opgeschoten, het vakje met de knoopjes vind ik grappig, leuk gevonden.
Fijn weekend, groetjes Anita

Gonda Westra-Steursma zei

Ja je huis staat dan helemaal op de kop. Ik vind het dan altijd net alsof ik bij mezelf op visite ben. Gelukkig is er toch nog een eigen plekje waar je op een prachtige manier je vakken vult.
Gr. G.