zondag 27 oktober 2024

Junkjournal

In mei-juni  maakte ik dit boekje (klik). 


Op Pinterest (help, zoveel ideeën daar!) beter bekend als "junkjournal" oftewel afval-dagboek gemaakt van allerlei oud papier dat je anders weggooit.  Mijn echte dagboekjes maak ik ook zo maar zijn te persoonlijk om te laten zien. Deze gebruik ik om lekker vrijblijvend van alles in te prutsen.

De achterkant,


Vanwege de artrose in mijn handen doe ik minder met textiel dan eerder. Nu verzamel ik oude tijdschriften en plaatjes om mee te fröbelen. Ik geniet enorm van de collageutdaging! 
Creatief bezig zijn ontspant me en heb ik nodig om in balans te blijven nu mijn oude moedertje zo hard achteruit gaat en veel zorg nodig heeft. Gelukkig woont ze in een erg fijn verzorgingshuis waar ik op de fiets even langs kan gaan.


Ik wil drie lekker uitbundige pagina's laten zien die ik onlangs maakte.
Een plaatje met graffiti op een gelliprint vormt de achtergrond, een envelopje, wat verzamelde plaatjes, oud boek papier, oude speelkaarten, papiertjes die je anders weg zou doen, oude tickets enz. . Ik doe maar wat. Soms leg ik het een tijdje weg en voeg later nog dingen toe. 


De kaart links zit los in de envelop.


Dit, hieronder, is zo'n pagina die gegroeid is. Van vrij kaal naar meer ingevuld. Een kaart van een kunstwerk in het envelopje links. Oude speelkaarten verknipt, een after-eight zakje (van de regiodag van het quiltersgilde vorige week) 



Nog even inzoomen op het gevonden boodschappenbriefje op de envelop.


Op het blog van Joke Hardenbol (klik)  zag ik vrijdag een leuk instructiefilmpje (klik) om een venster-envelop om te bouwen tot een insteekmapje voor in mijn junkjournal.
Zij maakt meer van dit zulke filmpjes, dus ik vermoed dat ik er wel eens vaker ga kijken. (haar blog staat in mijn leeslijst in de rechterzijbalk)

Op deze pagina mag wel een insteekmapje komen.


Hier ligt het envelopje met wat veranderde speelkaarten die straks in de mapjes mogen.


Op de achterzijde van de kaartjes is oa weer een gevonden boodschappenbriefje verwerkt.


Lijm op de achterzijde op zo'n manier dat ook dat een insteekvakje vormt.


En weer een nieuwigheidje dat ik laatst ergens zag: een ingepakte baksteen (hihi, dat ik daar niet eerder op gekomen was)  als gewicht er op tijdens het drogen van de lijm.


Alle kaartjes erin.




En daar is de hele pagina. Weer  wat heerlijke knutseluurtjes van de afgelopen weken in beeld.


groetjes, Conny

3 opmerkingen:

Bertiebo zei

Wat ontzettend leuk toch allemaal. Je bent er echt heel erg goed in!

Judy zei

Wat leuk allemaal! En wat fijn dat het je even afleidt van de zorg voor je moeder.

Annelies zei

Ik geniet ervan en kijk er met veel plezier naar. Erg creatief !
Sterkte met je moeder. Mijn moeder is al een aantal jaar geleden overleden, maar ik herken het. Ontspannen bezig zijn helpt.