Nog een hele klus is het in elkaar zetten van de bladzijden. Ann Wood geeft op haar blog gelukkig heel duidelijke instructies. De belangrijkste is wel om elk blad heel duidelijk een nummer op te spelden. Ik wil wel graag dat de bladzijden op de door mij bedachte manier uiteindelijk naast elkaar zitten.
Er is een schema waarop je ziet welke bladzijden aan elkaar genaaid moeten worden. Dan zet je die bladzijden met zijn vieren aan elkaar,
Uiteindelijk vind ik het een ingenieuze manier om een boekje in elkaar te zetten.
Het is lastig echt goed uit te leggen dus als je meer wilt weten kun je
HIER bij Ann kijken zij legt echt heel goed uit.
Bij deze combinatie is er sprake van een "slot" oftewel een opening in het midden. Hier zie je meteen dat ik wat gelliprints gebruik voor de voor- en achterkaft
En bij deze combinatie een 'tab': in het midden dicht en de uiteinden juist open.
Dat werk je eerst allemaal zorgvuldig af.
Het lukt me bijna alles met de naaimachine in elkaar te naaien, maar de laatste pagina's moesten met de hand want de machine had ineens kuren.
Hier liggen dan alle bladen klaar voor de laatste fase: het in elkaar vouwen.
Ik laat hier op de foto eerst beide zijden van de duo pagina's zien.
Voor dat vouwen moest ik een filmpje bekijken, het zag er van te voren erg ingewikkeld uit. Maar als je alles op de juiste manier in elkaar had gezet en klaargelegd was het boekje verrassend snel in elkaar te vouwen.
Heel bijzonder hoe dat ging
(zie de link hierboven naar Ann's blog)
Het boekje is af. Ik maakte de foto's op een bewolkte dag, dan zie je de kleuren het best.
De beide kaften
voorkant
Hier ging het niet helemaal goed. 1 blad had net andersom gemoeten zodat het brede band niet allemaal onderaan belandde.
Het bevalt me om nu al die gevarieerde technieken bij elkaar gebundeld te zien. Veel van die proeflapjes (van veel stitchclub lessen) zouden anders in een doos belanden, en nu kan ik ze zo nu en dan gemakkelijk nog even bekijken.
Groetjes, Conny